Mijn naam is Nadja Brouwer, geboren in 1980 en al een aantal jaren als gedreven cranio sacraal therapeut werkzaam. Ik heb ruime ervaring in het behandelen van mensen met een diversiteit aan klachten. Ik hou erg van het motto “schoenmaker hou je bij je leest en blink daar in uit”. En dit is dan ook wat ik als cranio sacraal therapeut nastreef. Ik heb me dan ook volledig gespecialiseerd in cranio sacraal therapie. Door het volgen van bij-/nascholingen en het assisteren bij de humaan opleiding probeer ik zo goed mogelijk up to date te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cranio sacraal therapie.

Als humaan therapeut ben werkzaam op twee verschillende locaties in Noord Holland, in Hoorn en Heiloo. In Hoorn heb ik een praktijkruimte bij Acupunctuurarts Maarten Holsheimer en in Heiloo bij Chiron, Instituut voor lichaam en geest.

Als therapeut ben ik resultaat gedreven en ben dan ook van mening dat er met een paar behandelingen een duidelijk verschil merkbaar moet zijn. Mijn ervaring uit de praktijk is dat dit meestal al met 2 à 3 behandelingen het geval is. Behandelen om het behandelen werkt voor mij niet en ik zal dan ook altijd eerlijk zijn als ik merk dat er iets anders nodig is. Gelukkig kan ik terugvallen op een breed netwerk van vakspecialisten en zal ik een cliënt indien nodig altijd doorverwijzen.
Daarnaast probeer ik, indien mogelijk, cliënten “huiswerk”mee te geven zodat ze er zelf thuis verder mee aan de slag kunnen gaan. Neem bijvoorbeeld tandenknarsen. Ik leer de cliënt hoe hij/zij voor een deel zelf de spanning van de kauwspieren af kan halen.

Waar ik veel waarde aan hecht is dat, naast dat de cliënten voelen wat er in hun lichaam gebeurd, ze dit ook snappen. Ik probeer dan ook altijd zoveel mogelijk uit te leggen hoe alles samenwerkt en elkaar beïnvloed. Door deze manier van werken kan een cliënt voortaan in een eerder stadium al voortekenen van het lichaam herkennen en in een eerder stadium actie ondernemen.

 Opleidingen

  • Beroepsopleiding cranio sacraal therapeut – Peirsman Cranio Sacraal Academie – afgestudeerd op hernia’s
  • Medische Basiskennis
  • Psychosociale Basiskennis